lauantai 9. huhtikuuta 2016

6.4.2016

Aamu alkoi aamiaisella, jonka sain jo 7.15 hotellin ystävällisellä joustolla.
Töissä olin ajoissa jo 15 vaille 9 ja päivä alkoi mukavasti kahvilla ja jutustelulla.

Sitten alkoikin työn dokumentointi.
Välillä pidettiin palaveria ja mietittiin korjausratkaisuja.

Aiemmin kirjoittamani päärynäpuu osoittautui persikkapuuksi.

Dokumentointi oli mukavaa ja leppoisaa touhua ja aika kului nopeasti.

Lounaalla sain vihdoin keitellä lämmintä ruokaa työpaikan keittiössä. Mika lähti ulos hakemaan ruokaa ja oli päässyt paikallisen puusepänverstaaseen tutustumaan. Vähän harmitti.

Siellä olisi ollut mahdollisuus kokeilla sorvaamista vanhoilla metodeilla, mutta ehkä ehdin myöhemminkin.


Töistä lähtiessä ilma oli aurinkoinen ja sattumalta huomasin paikallisen kirkon oven olevan auki, joten menin sisään tarkoituksenani kuvata kirkkoa.

Kirkon nimi on Tal Carmnu ja se sijaitsee rannassa Balluta Baylla
 
 
 
 

Kyseessä on siis Karmeliitta sääntökunnan kirkko ja messu oli hyvin erilainen ja poikkeava niin totutusta Luterilaisesta kaavasta. Myös katoliseen kirkkoon nähden Karmeliitoilla on omia painotuksiaan, vaikkakin tämä suunta kuuluu Katolisen kirkon alle.
Suurimmat sääntökunnat ovat yleensä jakautuneet kolmeen osaan. Yleensä ensimmäinen (järjestys ei kuvaa arvohierarkiaa vaan perustamisjärjestystä) niistä on veljesjärjestö, johon liittyvät miehet sitoutuvat elämään köyhyydessä, selibaatissa ja palvelemaan loppuelämänsä Jumalaa ja Katolista kirkkoa. Toinen sääntö puolestaan on usein sisarjärjestö, jonka jäsenet sitoutuvat samalla tavoin kuin ensimmäisen säännön. Kolmas sääntö on sääntökunnan maallikkojärjestö, jonka jäsenet eivät sitoudu köyhyyteen ja naimattomuuteen vaan elävät ns. normaalia elämää, mutta sitoutuvat kaikella tavoin tukemaan sääntökunnan toimintaa. Tällaisia ovat esimerkiksi Maltan ritarit.
Tästä on kuitenkin poikkeuksena puhtaasti pappisjärjestöiksi tarkoitetut sääntökunnat, joissa ei ole nunnia eikä maallikkoita. Tästä esimerkkinä Jesuiitat. Alun perin suurin osa sääntökunnista on ollut tällaisia (ellei niitä sitten ole perustettu nimenomaan sisarjärjestöiksi kuiten Birgittalaiset, joilla ei ole veljeskuntaa laisinkaan, mutta heillä on maallikoita.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolisen_kirkon_s%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6kunnat

Kirkko itsessään oli hyvin kaunis ja messu piti sisällään paljon ruokusta.
Kunnon kirkkokuorolaisena tutkin tietenkin virsikirjaa ja löysin yhden kauniin laulun.
Sen haluan jakaa.




 
 
Messua oli hankala seurata, koska se oli Maltaksi ja ymmärsin vain ksittäisiä sanoja sieltä täältä, joten istuin hiljaa ja kuuntelin ja katselin menoa. Messun jälkeen pääsin ottamaan muutaman kuvan kirkosta. Erittäin kaunis kirkko.
 
 
 



Kirkon seiniä kiersi apostolien ja pyhimysten kuvien lisäksi tarina Jeesuksen Ristintiestä. Teos oli kokonaisuudessaan hvyinkin vaikuttava.


Tämän ristin alle jokainen kirkkoon tuleva pysähtyi. En tiedä merkitystä miksi tämä kuva oli erityisen tärkeä, mutta taulu on hieno.



Yleiskuva kirkosta.


Yksityiskohta takaseinän lasimaalauksista.
 
 

Koska ilma oli todella kaunis päätin kävellä hotellille, jonne oli vain noin kilometrin matka kirkolta.
Matkalla erään ravintolan yhteydessä huomasin mielenkiintoisen näyn.

Ravintolan yhteydessä oli uima-allas.
 
 

Paikallinen vesipalloseura harjoittelee.
 
Päästyäni hotellille olikin sitten tehtävä dokumentaatiot koneelle ja siinähän se ilta sitten meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti