lauantai 9. huhtikuuta 2016

8.4.2016 Perjantai


Hyvillä fiiliksillä lähdin aamulla hiukan koleaan ja sateiseen ilmaan. Jännitti vähän oliko liimaus onnistunut ja millaiselta yhdessä Mikan kanssa työstämämme tuoli alkaisi näyttämään.

Onnellisena siitä, että pääsisin pian apartementokseen nappailin feissariin kuvia viimeisistä aamuista tällä suunnalla. Tältä näyttää liikenne aamuruuhkassa.



Kuva St. Georges Roadin Mäestä



Tower Road



Bombi ja bussin vaihto

Päästyäni perille jatkoimme töitä ja liimaus oli onnistunut hyvin. Noin puoli yhdentoista maissa esimiehemme Emmanuel tuli verstaalle ja käski meitä mukaan paikalliseen rautakauppaan hiekkapaperiostoksille. Meillä oli myös mahdollisuus nähdä maalattua marmoria.
Marmorit ovat tulossa isoon kirkolliseen juhlaan elokuussa. Ne pidetään ulkona ja kadut koristellaan lipuin, pyhimysten kuvin ja erilaisin koristeluin.
Kaikki työ tehdään vapaaehtoisvoimin ja kirkko omistaa nämä koristeet.
Työ tapahtuu kirkon tiloissa.
 
 
 
Ensimmäinen verstas sijaitsi tämän kirkon tiloissa alakerrassa.



Lyöntikultausta



Salaisuuksia pressun alla
 
 
 

Valmis patsas. Nämä tehdään siis paperimassasta ja kipsistä, jonka jälkeen ne pohjamaalataan, käsitellään sellakalla ja sitten maalataan itse värit. Viimeiseksi työ laseerataan.



Mä oon niin kiipeillyt marmoroiduilla puuveistoksilla. Takana koira, joka oli kovasti tulossa mukaan.
 
 
 

Parit pylväät.
 
Verstakäynnin jälkeen matkamme jatkui Maltan toiseksi vanhimpaan kirkkoon, joka on poistettu käytöstä, koska tilalle on rakennettu uudempi. Vanha kirkko toimii nykyään varastona näille kulkueen kulisseille. Ja noh. Kyseessä ei ole turistikohde.
 

Kirkko
 
 
 

Kuvaus



Vasemmalla valmis pylväs ja oikealla korjauksen alla oleva. Numerot merkitsevät eri kirkkoja.
 
 


 
Muutama pylväs lisää



Käsin kankaalle maalattu lipun ornamentti
 
Työpäivä oli iloinen muutenkin. Odotetut museokortit tulivat, joten päivän päätteeksi kävimme vielä hakemassa kasan karttoja ja turistioppaita infosta.

Sitten palattuani hotelliin painuinkin suoraan nukkumaan.
Oliko se sitten eilinen Cisk olut vai yleinen väsymys, mutta unta ei tarvinnut odottaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti